rss Satunnainen standardifakta

27.9.2013

Standardilla näkyvyyttä - konkreettisesti!

4.2.1 Vain vartalon peittävät vaatteet

Taustamateriaalin tulee kiertää vartalo ja kiertävän osan leveyden (korkeuden) tulee olla vähintään 50 mm. Heijastinnauhoista johtuvia katkoksia taustamateriaalissa ei oteta huomioon. Heijastinnauhojen leveyden tulee olla vähintään 50 mm.

Vain vartalon peittävissä vaatteissa tulee olla yksi tai useampi vartaloa kiertävä heijastinnauha, joka on korkeintaan 20°:n kulmassa vaakasuoraan tasoon nähden, ja kummankin hartian yli kulkevat heijastinnauhat, jotka liittyvät edessä ja takana ylempään vartaloa kiertävään nauhaan. Alemman nauhan alareunan on oltava vähintään 50 mm:n etäisyydellä vaatteen alareunasta. Jos vaatteessa on enemmän kuin yksi vaakasuora nauha, vaakasuorien nauhojen välisen etäisyyden tulee olla vähintään 50 mm.

Vaihtoehtoisesti vain vartalon peittävissä vaatteissa tulee olla kaksi vartaloa kiertävää, vähintään 50 mm etäisyydellä toisistaan olevaa heijastinnauhaa, jotka ovat korkeintaan 20°:n kulmassa vaakasuoraan tasoon nähden. Alemman nauhan alareunan on oltava vähintään 50 mm:n etäisyydellä vaatteen alareunasta.

HUOM. Vartalon peittäviä vaatteita ovat esimerkiksi liivit ja viitat.

Lähde: SFS-EN ISO 20471: 2013 Erittäin näkyvä vaatetus. Testausmenetelmät ja vaatimukset


Palaa otsikoihinApua opetukseen ja oppimiseen

Standardisoinnin oppilaitosportaali SFSedu

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry  /  Malminkatu 34, 00100 HELSINKI  /  puh. 09 149 9331  /  Tietosuoja