Asiakirjaviestintä on kaikkien asia

Asiakirjaviestinnässä standardien tarkoitus on yhdenmukaistaa asiakirjoja ja helpottaa niiden lukemista ja käsittelyä. Kun kaikki elementit löytyvät kaikista asiakirjoista tutuilta paikoilta, löytyvät halutut asiat helposti eikä asiakirjan suunnitteluun tarvitse käyttää joka kerta erikseen aikaa. Asiakirja voi olla sähköinen, tulostettu tai vaikka kynällä laadittu; standardin esittämät suositukset on tarkoitettu juuri sinulle.


HUOM! Jos katselet videoita koko näytön tilassa, vaihda resoluutioksi 1080p. Näin saat kuvan mahdollisimman tarkaksi.SFS 2487 Asiakirjan tekstin asettelu ja tunnistetiedot on todellinen standardien klassikko. Asiakirjan vakioasettelu soveltuu käytettäväksi kaikissa A4-kokoisissa asiakirjoissa - opi perusteet videon avulla!

Lataa myös maksuton asettelumalli (pdf)SFS 4175 Numeroiden ja merkkien kirjoittaminen kirjoittaminen esittää numeroiden sekä väli- ja erikoismerkkien kirjoitusohjeita suomenkielistä tekstiä varten.


Videoiden rajaton käyttöoikeus on Suomen Standardisoimisliitolla. Videoita saa katsella ja näyttää vapaasti näiltä sivuilta yksityis- ja opetuskäytössä.

Tekijänoikeus videoiden tekijällä.

Standardisoinnin oppilaitosportaali SFSedu

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry  /  Malminkatu 34, 00100 HELSINKI  /  puh. 09 149 9331  /  Tietosuoja