rss Ajankohtaista

15.8.2018

SFS Online -täsmävinkit syksyyn

Käytätkö standardeja SFS Online -palvelun kautta? Standardien lukeminen onnistuu palvelun tilanneissa organisaatiossa kahdella tavalla: oppilaitoksen omissa tiloissa IP-tunnistuksella tai kirjautumisella, sekä joissain oppilaitoksissa kotona tai missä tahansa etänä omilla Haka-tunnuksilla.

Jos et pääse käyttämään oppilaitoksen kokoelmaa, tarkista olisiko kyse jostakin seuraavista:

 • Kirjautuminen ei onnistu
  • Varmista oppilaitoksen kirjastosta, että seurasit oikeaa linkkiä. Etäkirjautumiseen ja IP-tunnistuksella toimivaan palveluun on omat linkkinsä. Etäkäytön linkki toimii missä tahansa, mutta oppilaitoksen oma linkki toimii vain määritellyllä IP-alueella. Etäkäyttöön voi kirjautua SFSedun etusivulla olevasta linkistä.
  • Etäkäyttö onnistuu voimassa olevilla Haka-tunnuksilla niissä oppilaitoksissa, jotka ovat ottaneet sen käyttöön. Kaikissa oppilaitoksissa ei ole etäkäyttömahdollisuutta.
 • Kirjautuminen onnistuu, mutta standardi ei aukea.
  •  Tarkista, onko käyttämällesi tietokoneelle asennettu FileOpen -liitännäinen. Ohjeet asentamiseen linkkeineen löydät SFS Onlinen etusivulta.
 • En löydä etsimääni standardia
  • Hakukentän alapuolella on valinnat "hae myös kumotuista" ja "hae myös verkkokaupasta". Kun valitset nämä ruudut, saat näkyviin myös kumotut standardit sekä ne joita oppilaitoksen kokoelmalla ei ole.
  • Haku toimii parhaiten pelkillä numerotunnuksilla.

SFS Onlinen käytöstä sekä standardeista yleisemmin on mahdollista tilata maksuton luento oppilaitokseen. Tiedustelut voi lähettää osoitteeseen edu@sfs.fi tai SFSedun palautelomakkeella.

SFSedu 5_2017


Palaa otsikoihin

Tuoteuutisia SFS Kaupasta

Nuorrutus-, hiiletys- ja automaattiterästen, kirkkaiden terästankojen sekä työkaluterästen standardit ovat uudistuneet. Standardeissa kuvataan tekniset toimitusehdot eri terästyypeille.

Tietotekniikan yleiskaapelointijärjestelmien vaatimukset kuvataan standardisarjassa SFS-EN 50173. Sarjan osat 1, 2 ja 4 on uudistettu ja julkaistu nyt myös suomeksi. Osa 1 esittää yleiset vaatimukset yleiskaapelointijärjestelmille. Osa 2 kuvaa vaatimukset yleiskaapeloinnille toimistotiloissa ja osa 4 kodeissa.

SFS:n verkkoyhteyksissä on häiriöitä eikä SFS voi tällä hetkellä vastaanottaa sähköposteja. Vikaa korjataan parhaillaan. Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse: vaihde p. 09 1499 331, myynti p. 09 1499 3353 ja tietopalvelu p. 09 1499 3455. Henkilöstön suorat yhteystiedot löytyvät SFS:n kotisivuilta www.sfs.fi.

Muovituotteet merkitään muovimateriaalien tunnistamista varten uuden standardin avulla. Se esittää järjestelmän muovimateriaaleista valmistettujen tuotteiden yhdenmukaiseksi merkitsemiseksi.

"Varmistu kiipeilyvälineitä hankkiessasi, että välineet ovat standardien mukaisia", neuvoo Tukes. Kannattaa siis tutustua uusittuihin kiipeilyseinien ja kiipeilyotteiden turvallisuusvaatimukset ja testimenetelmät kuvaaviin standardeihin. Standardien käyttö helpottaa myös erilaisten tuotteiden turvallisuuden vertailua.

Leikkikenttävälineiden ja pelikenttien turvallisuutta voidaan parantaa standardien avulla. Nyt on julkaistu uusi painos standardista, jossa on merkittävästi helpotettu turva-alustojen iskunvaimennuksen mittausta käyttöpaikalla. Standardissa osoitetaan kuvin, miltä alueilta testit tehdään. Testit soveltuvat mille tahansa alustamateriaalille.

Rakennusten sisävalaistusjärjestelmän energiankulutuksen arvioinnin menetelmät kuvataan standardissa, joka on uudistettu ja julkaistu suomeksi. Standardi liittyy kiinteästi rakennusten energiatehokkuusvaatimuksia koskevaan EPBD-standardisarjaan (Energy Performance of Buildings Directive).

Prosessiteollisuuden turva-automaatiojärjestelmän suunnittelulle, asennukselle, käytölle ja ylläpidolle asetetaan vaatimukset standardisarjassa SFS-EN 61511. Nyt on julkaistu uusi, sarjan standardeja esittelevä dokumentti.

SFS-käsikirjaan 165-1 on koottu asfalttimassojen testausmenetelmiä koskevia yhteiseurooppalaisia standardeja sarjasta SFS-EN 12697 Asfalttimassat. Testausmenetelmät. Yleisimmin Suomessa käytetyt testausmenetelmät on käännetty suomeksi. Niiden lisäksi käsikirja sisältää muita tarpeellisia, englanninkielisenä vahvistettuja kyseisen sarjan standardeja.

SFS:n asiakaspalvelu on suljettu 28.8.2018. Jos sinulla on kiireistä asiaa, voit jättää soittopyynnön vaihteeseemme puh. 09 149 9331. Standardit ja muut julkaisut saat nopeasti tilattua tai ladattua omalle koneellesi verkkokaupassa. Voit myös lähettää tilauksen ja kysymyksiä sähköpostitse osoitteeseen sales@sfs.fi.


Uusimmat standardit SFS Kaupassa

25.9.2018 2.35
25.9.2018 2.35
25.9.2018 2.35
25.9.2018 2.35
25.9.2018 2.35

Apua opetukseen ja oppimiseen

Standardisoinnin oppilaitosportaali SFSedu

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry  /  Malminkatu 34, 00100 HELSINKI  /  puh. 09 149 9331  /  Tietosuoja