rss Ajankohtaista

15.8.2018

SFS Online -täsmävinkit syksyyn

Käytätkö standardeja SFS Online -palvelun kautta? Standardien lukeminen onnistuu palvelun tilanneissa organisaatiossa kahdella tavalla: oppilaitoksen omissa tiloissa IP-tunnistuksella tai kirjautumisella, sekä joissain oppilaitoksissa kotona tai missä tahansa etänä omilla Haka-tunnuksilla.

Jos et pääse käyttämään oppilaitoksen kokoelmaa, tarkista olisiko kyse jostakin seuraavista:

 • Kirjautuminen ei onnistu
  • Varmista oppilaitoksen kirjastosta, että seurasit oikeaa linkkiä. Etäkirjautumiseen ja IP-tunnistuksella toimivaan palveluun on omat linkkinsä. Etäkäytön linkki toimii missä tahansa, mutta oppilaitoksen oma linkki toimii vain määritellyllä IP-alueella. Etäkäyttöön voi kirjautua SFSedun etusivulla olevasta linkistä.
  • Etäkäyttö onnistuu voimassa olevilla Haka-tunnuksilla niissä oppilaitoksissa, jotka ovat ottaneet sen käyttöön. Kaikissa oppilaitoksissa ei ole etäkäyttömahdollisuutta.
 • Kirjautuminen onnistuu, mutta standardi ei aukea.
  •  Tarkista, onko käyttämällesi tietokoneelle asennettu FileOpen -liitännäinen. Ohjeet asentamiseen linkkeineen löydät SFS Onlinen etusivulta.
 • En löydä etsimääni standardia
  • Hakukentän alapuolella on valinnat "hae myös kumotuista" ja "hae myös verkkokaupasta". Kun valitset nämä ruudut, saat näkyviin myös kumotut standardit sekä ne joita oppilaitoksen kokoelmalla ei ole.
  • Haku toimii parhaiten pelkillä numerotunnuksilla.

SFS Onlinen käytöstä sekä standardeista yleisemmin on mahdollista tilata maksuton luento oppilaitokseen. Tiedustelut voi lähettää osoitteeseen edu@sfs.fi tai SFSedun palautelomakkeella.

SFSedu 5_2017


Palaa otsikoihin

Tuoteuutisia SFS Kaupasta

Johdon konsultoinnin hyvät käytännöt on koottu kansainväliseen standardiin, joka antaa ohjeistusta johdon konsultointipalvelujen tehokkaaseen toteuttamiseen. Standardin avulla lisätään avoimuutta ja ymmärrystä asiakkaiden ja johdon konsultointipalveluja tarjoavien yritysten välillä, jotta konsultointiprojekteilla voidaan saavuttaa hyviä tuloksia.

Uudistettu standardi ISO 9004 ohjeistaa organisaatiota jatkuvaan ja kestävään menestykseen monimuotoisessa ja jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

SFS selvittää asiakkaidensa tyytyväisyyttä säännöllisesti. Marraskuussa 2018 Taloustutkimus Oy haastattelee puhelimitse 250 asiakastamme. Tutkimuksessa kartoitetaan muun muassa tyytyväisyyttä SFS:n myyntiin, tietopalveluun, markkinointiin, verkkokauppaan ja online-palveluun.

Materiaalivirtojen kustannusanalyysi on ympäristöjohtamisen työkalu, jonka avulla yritykset voivat parantaa kustannustehokkuuttaan ja vähentää ympäristövaikutuksiaan. Standardi SFS-EN ISO 14051 vuodelta 2011 sisältää menetelmän yleiset periaatteet. Uusi standardi SFS-EN ISO 14052:2018 antaa suuntaviivat materiaalivirtojen kustannusanalyysitarkastelun laajentamiselle tuoteketjuun

Valujen valmistajan ja ostajan kannattaa käyttää sopimusneuvotteluissa ja vaatimusten määrittelyssä hyödyksi standardeja, koska niiden avulla sopimusten tekeminen on sujuvampaa ja vältytään väärinkäsityksiltä. Nyt on uudistettu pallografiittivalurautojen vaatimuksia käsittelevä eurooppalainen standardi SFS-EN 1563.

SFS-käsikirja 601 käsittelee suurjännitesähköasennuksia ja ilmajohtoja. Tämä on perusteos suurjänniteasennusten ja jakeluverkkojen parissa työskenteleville. Myös muut sähköalan ammattilaiset ja opiskelijat tarvitsevat tietoja esimerkiksi suurjänniteasennusten maadoituksista, muuntamoiden palosuojauksesta sekä ilmajohtojen korkeuksista ja etäisyyksistä.

SFS:n puhelinliikenteessä on ongelmia. Emme pysty ajoittain vastaanottamaan tulevia puheluita emmekä soittamaan ulos. Jos sinulla on kiireellistä asiaa, lähetä meille sähköpostia (sales@sfs.fi). Olemme pahoillamme tästä aiheutuvasta haitasta.

Vauvojen peitoille, unipusseille ja pinnasänkyjen reunapehmusteille on julkaistu uusia tuoteturvallisuusvaatimuksia sisältävät standardit. Tavoitteena on vähentää nukkumaympäristön riskejä.

SFS-käsikirjaan 165-1 on koottu asfalttimassojen testausmenetelmiä koskevia yhteiseurooppalaisia standardeja sarjasta SFS-EN 12697 Asfalttimassat. Testausmenetelmät.

Valoaläpäiseviltä levyiltä vaadittavat ominaisuudet ja niiden testausmenetelmät kuvataan eurooppalaisissa standardeissa. Standardit sisältävät rakennustuoteasetukseen perustuvan yhdenmukaistetun osan, jonka pohjalta valmistaja voi laatia suoritustasoilmoituksen (DoP) sekä kiinnittää rakennustuotteeseen CE-merkinnän.


Uusimmat standardit SFS Kaupassa

19.11.2018 2.59
19.11.2018 2.59
19.11.2018 2.59
19.11.2018 2.59
19.11.2018 2.59
19.11.2018 2.59
19.11.2018 2.59

Apua opetukseen ja oppimiseen

Standardisoinnin oppilaitosportaali SFSedu

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry  /  Malminkatu 34, 00100 HELSINKI  /  puh. 09 149 9331  /  Tietosuoja