rss Ajankohtaista

15.8.2018

SFS Online -täsmävinkit syksyyn

Käytätkö standardeja SFS Online -palvelun kautta? Standardien lukeminen onnistuu palvelun tilanneissa organisaatiossa kahdella tavalla: oppilaitoksen omissa tiloissa IP-tunnistuksella tai kirjautumisella, sekä joissain oppilaitoksissa kotona tai missä tahansa etänä omilla Haka-tunnuksilla.

Jos et pääse käyttämään oppilaitoksen kokoelmaa, tarkista olisiko kyse jostakin seuraavista:

 • Kirjautuminen ei onnistu
  • Varmista oppilaitoksen kirjastosta, että seurasit oikeaa linkkiä. Etäkirjautumiseen ja IP-tunnistuksella toimivaan palveluun on omat linkkinsä. Etäkäytön linkki toimii missä tahansa, mutta oppilaitoksen oma linkki toimii vain määritellyllä IP-alueella. Etäkäyttöön voi kirjautua SFSedun etusivulla olevasta linkistä.
  • Etäkäyttö onnistuu voimassa olevilla Haka-tunnuksilla niissä oppilaitoksissa, jotka ovat ottaneet sen käyttöön. Kaikissa oppilaitoksissa ei ole etäkäyttömahdollisuutta.
 • Kirjautuminen onnistuu, mutta standardi ei aukea.
  •  Tarkista, onko käyttämällesi tietokoneelle asennettu FileOpen -liitännäinen. Ohjeet asentamiseen linkkeineen löydät SFS Onlinen etusivulta.
 • En löydä etsimääni standardia
  • Hakukentän alapuolella on valinnat "hae myös kumotuista" ja "hae myös verkkokaupasta". Kun valitset nämä ruudut, saat näkyviin myös kumotut standardit sekä ne joita oppilaitoksen kokoelmalla ei ole.
  • Haku toimii parhaiten pelkillä numerotunnuksilla.

SFS Onlinen käytöstä sekä standardeista yleisemmin on mahdollista tilata maksuton luento oppilaitokseen. Tiedustelut voi lähettää osoitteeseen edu@sfs.fi tai SFSedun palautelomakkeella.

SFSedu 5_2017


Palaa otsikoihin

Tuoteuutisia SFS Kaupasta

Palvelunhallintajärjestelmän vaatimukset kuvaavan standardin ISO/IEC 20000-1 avulla voi parantaa ja virtaviivaistaa IT-prosesseja ja näin lisätä organisaation tehokkuutta. Sen avulla voidaan myös osoittaa organisaation kykyä ylläpitää ja tarjota luotettavia IT-palveluita. Standardi on päivitetty: siihen on lisätty uusia vaatimuksia ja rakennetta selkeytetty.

Näytteenoton laadunvarmistus on kriittinen vaihe, koska siinä tehtyjä virheitä ei yleensä havaita tai korjata jälkikäteen laboratoriossa tai toimistolla. Vihdoin on saatavilla lyhyt ja selkeä kuvaus maaperänäytteenoton kriittisistä vaiheista: Uudessa kansainvälisessä standardissa esitetään ohjeita maaperänäytteiden laadunvarmistuksesta ja -ohjauksesta.

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Tämän vuoksi komissio tarjoaa pääsyn kahteen tekniseen julkaisuun, jotka voit nyt ladata SFS:n verkkokaupassa maksutta. Ladataksesi julkaisut sinun tulee kirjautua kauppaan.

Testaus- ja kalibrointilaboratorioiden pätevyysvaatimukset kuvaava standardi SFS-EN ISO/IEC 17025 on uudistettu vuonna 2017 ja julkaistu nyt myös suomeksi.

Konepajassa valmistettavien teräs- ja osakokoonpanojen vaatimustenmukaisuus osoitetaan CE-merkinnällä standardin SFS-EN 1090-1:2009 + A1:2012 mukaisesti. Tekniset vaatimukset esitetään standardissa SFS-EN 1090-2, josta on heinäkuussa 2018 tullut uusi painos. Muuttuneet vaatimukset on oltava käytössa 1.1.2019 alkaen.

Ilmoituksensiirtojärjestelmiä käsittelevää standardisarjaa SFS-EN 50136 sovelletaan kaikkiin kiinteistön turvajärjestelmiin. Sarjan osa 1määrittelee yleiset vaatimukset ilmoituksensiirtojärjestelmän suorituskyvylle, luotettavuudelle, palautumiskyvylle sekä tietoturvalle. Standardiin on nyt julkaistu muutoksia.

Tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän vaatimukset määritellään standardissa ISO/IEC 27001. Tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän toteuttamisen tueksi on laadittu ohjeistusta, joka kuvataan juuri suomeksi julkaistussa standardissa ISO/IEC 27003.

Standardien avulla varmistetaan sähkölaitteiden ja sähköasennusten turvallisuus. Standardin mukaan toimien tehdään myös sähkötyöt turvallisesti. Useita sähköasennuksia koskevia julkaisuja on päivitetty.

SFS:n asiakaspalvelu auttaa standardeihin liittyvissä kysymyksissä myös välipäivinä ja uuden vuoden alkaessa. Olemme avoinna arkisin klo 8 - 16. SFS Kauppa on auki joka päivä kellon ympäri. Voit ladata useimmat standardit omalle koneellesi saman tien.

Uusittu SFS-käsikirja 600-2 sisältää kokoelman sähköasennusten turvallisuutta koskevia standardeja.


Uusimmat standardit SFS Kaupassa

22.1.2019 3.00
22.1.2019 3.00
22.1.2019 3.00
22.1.2019 3.00

Apua opetukseen ja oppimiseen

Standardisoinnin oppilaitosportaali SFSedu

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry  /  Malminkatu 34, 00100 HELSINKI  /  puh. 09 149 9331  /  Tietosuoja