rss Ajankohtaista

10.12.2018

IT-standardisoinnin vuosiseminaari 17.12.

Tervetuloa SFS:n IT-standardisoinnin vuosiseminaariin 
maanantaina 17.12.2018
klo 13 - 17. 


Seminaarissa kuulet kansainvälisen ja eurooppalaisen standardisoinnin tilannekatsaukset. Lisäksi kerrotaan tulevasta ensi kevään ohjelmistotuotannon ja järjestelmäkehityksen yleiskokouksesta Suomessa sekä tekoälyn standardisoinnin tilanteesta. Luvassa on myös katsaus IT-johtamisen ja palvelunhallinnan keskeisten standardien uudistuksiin.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii IT-standardisoinnin ohjausryhmän puheenjohtaja Juha-Pekka Leskinen (konsultointijohtaja, Netum Oy)

Esitysten jälkeen on varattu aikaa verkostoitumiselle. Tervetuloa mukaan!

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu SFS:n tapahtumakalenterissa

Ohjelma

12.30
Ilmoittautuminen ja glögit

13.00
Avaus
Antti Karppinen, teknillinen johtaja, SFS ry

Kansainvälisen IT-standardisoinnin tilannekatsaus
Elina Huttunen, asiantuntija, SFS ry

Eurooppalaisen IT-standardisoinnin tilannekatsaus 
Mikko Huttunen, asiantuntija, SFS ry

Ohjelmistotuotanto ja järjestelmäkehitys – ISO/IEC JTC 1/SC 7 -kokous Suomessa toukokuussa 2019
Timo Varkoi, vanhempi neuvonantaja, FiSMA ry,
jäsen ryhmässä SR 314 Ohjelmistotuotanto ja järjestelmäkehitys

Kahvitauko

Tekoälyn standardisointi – vauhdilla käyntiin 
Jarkko Vesa, Founder & Chief Catalyst, Not Innovated Here
Ryhmän SR 315 Tekoäly puheenjohtaja

IT-johtamisen ja palvelunhallinnan uudet standardit
Tomi Dahlberg, hallitusammattilainen, professori, Turun kauppakorkeakoulu
Ryhmän SR 308 IT:n ja IT-palveluiden johtaminen puheenjohtaja

Päätössanat
Antti Karppinen, teknillinen johtaja, SFS ry

Tietotekniikka


Palaa otsikoihin

Tuoteuutisia SFS Kaupasta

Palvelunhallintajärjestelmän vaatimukset kuvaavan standardin ISO/IEC 20000-1 avulla voi parantaa ja virtaviivaistaa IT-prosesseja ja näin lisätä organisaation tehokkuutta. Sen avulla voidaan myös osoittaa organisaation kykyä ylläpitää ja tarjota luotettavia IT-palveluita. Standardi on päivitetty: siihen on lisätty uusia vaatimuksia ja rakennetta selkeytetty.

Näytteenoton laadunvarmistus on kriittinen vaihe, koska siinä tehtyjä virheitä ei yleensä havaita tai korjata jälkikäteen laboratoriossa tai toimistolla. Vihdoin on saatavilla lyhyt ja selkeä kuvaus maaperänäytteenoton kriittisistä vaiheista: Uudessa kansainvälisessä standardissa esitetään ohjeita maaperänäytteiden laadunvarmistuksesta ja -ohjauksesta.

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Tämän vuoksi komissio tarjoaa pääsyn kahteen tekniseen julkaisuun, jotka voit nyt ladata SFS:n verkkokaupassa maksutta. Ladataksesi julkaisut sinun tulee kirjautua kauppaan.

Testaus- ja kalibrointilaboratorioiden pätevyysvaatimukset kuvaava standardi SFS-EN ISO/IEC 17025 on uudistettu vuonna 2017 ja julkaistu nyt myös suomeksi.

Konepajassa valmistettavien teräs- ja osakokoonpanojen vaatimustenmukaisuus osoitetaan CE-merkinnällä standardin SFS-EN 1090-1:2009 + A1:2012 mukaisesti. Tekniset vaatimukset esitetään standardissa SFS-EN 1090-2, josta on heinäkuussa 2018 tullut uusi painos. Muuttuneet vaatimukset on oltava käytössa 1.1.2019 alkaen.

Ilmoituksensiirtojärjestelmiä käsittelevää standardisarjaa SFS-EN 50136 sovelletaan kaikkiin kiinteistön turvajärjestelmiin. Sarjan osa 1määrittelee yleiset vaatimukset ilmoituksensiirtojärjestelmän suorituskyvylle, luotettavuudelle, palautumiskyvylle sekä tietoturvalle. Standardiin on nyt julkaistu muutoksia.

Tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän vaatimukset määritellään standardissa ISO/IEC 27001. Tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän toteuttamisen tueksi on laadittu ohjeistusta, joka kuvataan juuri suomeksi julkaistussa standardissa ISO/IEC 27003.

Standardien avulla varmistetaan sähkölaitteiden ja sähköasennusten turvallisuus. Standardin mukaan toimien tehdään myös sähkötyöt turvallisesti. Useita sähköasennuksia koskevia julkaisuja on päivitetty.

SFS:n asiakaspalvelu auttaa standardeihin liittyvissä kysymyksissä myös välipäivinä ja uuden vuoden alkaessa. Olemme avoinna arkisin klo 8 - 16. SFS Kauppa on auki joka päivä kellon ympäri. Voit ladata useimmat standardit omalle koneellesi saman tien.

Uusittu SFS-käsikirja 600-2 sisältää kokoelman sähköasennusten turvallisuutta koskevia standardeja.


Uusimmat standardit SFS Kaupassa

22.1.2019 3.00
22.1.2019 3.00
22.1.2019 3.00
22.1.2019 3.00

Apua opetukseen ja oppimiseen

Standardisoinnin oppilaitosportaali SFSedu

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry  /  Malminkatu 34, 00100 HELSINKI  /  puh. 09 149 9331  /  Tietosuoja