Keneltä voi kysyä sähköteknisistä standardeista?

Lisätietoja standardeista voi kysyä SESKOn asiakaspalvelusta puh. 09 698 391(työpäivinä klo 09.00 – 15.00) tai sähköpostilla asiakaspalvelu(at)sesko.fi. SESKOn verkkosivuillta on nähtävillä  teknisten asiantuntijoiden yhteystiedot ja vastuualueet.

Eräistä standardisoinnin aihepiireistä on tarjolla koulutusta. SESKOn verkkosivuilta löydät standardointiin liittyvän koulutuksen tarjoajien yhteystietoja.

Laitteiden ja laitteistojen standardien vaatimusten mukaisuutta arvioivat testaus- ja sertifiointilaitokset. Suomessa laitokset hyväksyy Mittatekniikan keskuksen akkreditointielin Finas. Tarkastus, sertifiointi ja siihen liittyvä neuvonta on liiketoimintaa ja siten maksullista.

Mistä saa tietoa yksittäisistä sähköteknisistä standardeista?

Jos käytettävissä ei ole itse standardien tekstejä, standardien luetteloista saa paljon tietoja. Suomen Standardisoimisliitto SFS:n verkkosivuilla http://www.sfs.fi/ on standardiluettelo, josta hakutuloksena saa standardin numeron linkin, jonka perustella saa näkyviin standardin perustiedot ja soveltamisalan.

IEC:n verkkosivuilla on webstore, jossa haun perusteella löytyy standardin tiedot. Tiedoissa on preview-kuvake, josta saa nähtäväksi standardin soveltamisalan, sisällysluettelon ja velvoittavat viittaukset.

 


Standardisoinnin oppilaitosportaali SFSedu

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry  /  Malminkatu 34, 00100 HELSINKI  /  puh. 09 149 9331  /  Tietosuoja