Ruokailu- ja keittoastiat ja -välineet

Alan standardien laatimisesta huolehtii komitea CEN/TC 194 Utensils in contact with food. Komitea valmistelee elintarvikkeiden säilytykseen ja kuljetukseen sekä elintarvikkeiden kanssa kosketuksessa oleviin materiaaleihin liittyviä standardeja.

Komitean työalueita ovat:

  • astioiden konepesunkestävyys
  • ateriapalveluissa käytettävät valmistus- ja säilytysastiat
  • kotitalouden keittoastiat
    muovien aineosat
  • migraatiomenetelmät
  • suurtalouksissa käytettävät valmistus- ja säilytysastiat
  • säilytysastioiden kuljetusyksiköt
    tarjoiluastiat ja aterimet
  • termospullot, termolaukut ym.


Lisätietoja standardeista saa Yleisen Teollisuusliiton omilta kotisivuilta.


Standardisoinnin oppilaitosportaali SFSedu

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry  /  Malminkatu 34, 00100 HELSINKI  /  puh. 09 149 9331  /  Rekisteriseloste