Rakennusautomaation tavoitteena on rakennuksen talotekniikan energiatehokas, taloudellinen ja turvallinen käyttö. LVI-automaatio palvelee rakennusten lämmitys- ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmiä, ja liittyy usein myös rakennuksen muun automaation kokonaisuuteen ja myös erilaisiin turvajärjestelmiin. LVI-automaatiolla on kasvava merkitys rakennusten sisäilmaston ja energiatehokkuuden kannalta, sillä vain edistyksellisen automaation avulla voidaan ohjata lämmitystä, ilmanvaihtoa ja jäähdytystä ajallisesti ja paikallisesti muuttuvien tarpeiden mukaan siten, että hyvä sisäympäristö toteutuu energiaa tuhlaamatta.

LVI-automaatio palvelee rakennusten lämmitys- ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmiä, ja liittyy usein myös rakennuksen muun automaation kokonaisuuteen ja myös erilaisiin turvajärjestelmiin. LVI-automaatiolla on kasvava merkitys rakennusten sisäilmaston ja energiatehokkuuden kannalta, sillä vain edistyksellisen automaation avulla voidaan ohjata lämmitystä, ilmanvaihtoa ja jäähdytystä ajallisesti ja paikallisesti muuttuvien tarpeiden mukaan siten, että hyvä sisäympäristö toteutuu energiaa tuhlaamatta.

LVI-automaatioon liittyviä standardeja valmistelee komitea CEN/TC 247 Building Automation, Controls and Building Management.

Aihealueelta valmistuneet standardit SFS:n verkkokaupan luettelossa:

SFS-ICS 91.140 Rakennukset

SFS-ICS 35.240 Tietotekniikan sovellukset

Meneillään olevaan standardisointiin voit tutustua standardisoinnista vastaavan toimialayhteisön sivuilta.


Standardisoinnin oppilaitosportaali SFSedu

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry  /  Malminkatu 34, 00100 HELSINKI  /  puh. 09 149 9331  /  Tietosuoja